Saturnov povratak – aleksandra94

Kako da gledamo Saturnov povratak? Evo jednog primera, van redovnog pisanja na temu, da bi ste lakše pratili svoj Saturnov povratak. Saturn je planeta koja se tradicionalno astrološki smatra malefičnom – lošom, i da nosi teškoće. Asocira na patnju, muku i probleme. Priča Saturna počinje još od kada smo ga zvali Hronos i smatra se vladarem vremena…

Ipak, realna iskustva su da je Saturn neka vrsta testera, odnosno da testira kvalitet Duše dajući joj otežane okolnosti za razrešenje u vremenu. Za to vreme, Duša se menja pod uticajem okoline, prihvata odgovornost i ozbiljnost, postaje zrelija. Saturn je zato učitelj i mučitelj. On će otežati neke faze života, ali samo zato da se iščisti ono što zaista nije ni valjalo i ne treba osobi. Saturnov povratak bitan je period odrastanja Duše, suočavajući se sa izazovima života. Kako Saturn tranzitira oko 28 godina to jest oko 2.5 godine kroz jedan znak, on će se ponavljati u tom vremenskom intervalu.

U konkretnom primeru imamo devojku sa Saturnom u znaku Vodolije i u dvanaestoj natalnoj kući (uvek se prvo gleda njegovo dejstvo i značenje iz natala). Saturn je suvladar Vodolije, pa je samim tim ovde dosta jak. Vodolija je znak stresa, neočekivanih promena u ovom slučaju jer vlada dvanaestom kućom ali i znak kasnije stabilizacije, jer je prvi vladar Uran u stvari u saturnovom znaku Jarca. Saturn ima egzaktni kvadrat sa Plutonom i širi kvadrat sa Mesecom. Ovo je definitivno položaj koji će doneti neku dozu razočaranja, patnje a Aleksandra se treba čuvati stresa zbog položaja Saturna u 12. Saturn u 12 može po statističkoj metodi dati jake tajne neprijatelje koji su dosta stariji od Aleksandre ali i psihosomatske tegobe izazvane stresom i sekirljivošću. Dakle, ono što njoj ne treba jeste stres, zatvaranje u sebe, razočaranja, naročito ne emotivna. U kvadratu sa Saturnom Pluton donosi i mogućnost gubitka na polju prijateljskih odnosa, a i lične transformacije. Stoga zaključujemo da ovo zaista neće biti kvalitetan Saturnov povratak i da će Aleksandri doneti puno izazova.

Sada posmatramo šta radi Saturn u povratku. U konjunkciji je sa Suncem i na samom vrhu sedme kuće. Ovo je znak ličnog opterećenja, ličnosti koja se iznutra bori, pokušava da se nađe ali to ide otežano naročito zato što ima izazova iz polja javnosti (ljudi neće biti nakloni Aleksandri, naprotiv, otežavaće joj) kao i iz polja partnerskih odnosa jer je sedma kuća vezana za sve vidove partnerskih odnosa. Saturn međutim gradi dobre aspekte sa Plutonom i Merkurom iz šeste kuće povratka što govori o mogućnosti promena u okviru posla ili zaposlenja baš u najkritičnijim ličnim momentima.

Venera je u povratku u svojoj egzaltaciji pa Aleksandra mora da se čuva velikog zaljubljivanja, naročito ako joj se nudi tajna ljubavna veza (ta je Venera u 8 pa u konjunkciji sa Neptunom što je tajna ali i obmana) pa bi mogla doći u situaciju da zavisi od nečije volje. Ovo generalno nije dobar period za ljubav za nju već za posao, da se dobro namuči u poslu, oko traženja posla ili napredovanja u poslu, da uči i stiče nova znanja. Samo će na taj način ublažiti negativne efekte dolazećeg Saturnovog povratka a naročito po pitanju psihe i mogućih naslednih bolesti na moju veliku žalost.

Ovde se energija treba uložiti u najdosadnije moguće stvari, rad, red disciplinu i ne očekivati previše. Saturnov povratak traje nešto duže efektivno u odnosu na Sunčev, odnosno solarni, a govorimo o periodu od oko dve i po godine oko povratka, baš onoliko koliko je Duši potrebno da sazri, a isto tako i Saturnu da tranzitira kroz jedan znak.

Ukoliko Vam se dopao ovaj članak možete se potpuno besplatno registrovati za novosti sa sajta kako bi automatski dobili poruku kad objavim novi članak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *