Aspekti Sunca – kvadrat

Kada se Sunce koje je odraz ličnosti nađe u kvadratu sa bilo kojom planetom, govorimo o energetskom pritisku na ličnost  osobe u bukvalnom i najopštijem smislu. Planeta sa kojom je Sunce u kvadratu, a u njenoj simbolici obično napinje Sunce, pa su ovde obično prisutni izazovi u samom karakteru osobe. Međutim, nekada je ovo slika oca i očevog nesklada, nekog drugog autoriteta, muža, staratelja, koji se prenosi na osobu. Aspekt kvadrata je pokrivljena energija i nazivamo ga aspektom napetosti planeta, a sa Suncem definitivno daje tenziju na ego. Da bi se ovaj aspekt pobedio treba unapred definisati ciljeve i ne odustajati i ne menjati stavove.

Sunce kvadrat Mesec

Kvadrat dva osnovna svetla horoskopa trebao bi da bude manje ozbiljan aspekt upravo zato što su obe planete benefične. Međutim, u praksi se pokazalo drugačije. Sunce je muška, a Mesec ženska energija. Zato uvek nosi unutrašnju tenziju, nesklad u osobi. Napetost između muškog i ženskog principa izaziva obično probleme ličnosti, osoba dugo ne zna ko je zapravo jer nosi različitu energiju oca i majke koji su obično u tenzičnom odnosu. Daje kratkovidost ponekad, probleme sa glavoboljama, razliku između želja i mogućnosti. Generalno nije dobar aspekt i obično se reši preko dispozicije, ako je dispozicija dobra. Uvek se doduše prate i položaji planeta po kućama i u znacima jer je ovo nekada priča roditelja, a ne same osobe.

Sunce kvadrat Merkur

Aspekt koji ne postoji, jer je kvadrat aspekt od 90 stepeni, a Sunce i Merkur se uvek prate, najveće rastojanje koje prave na nebu je 28 stepeni razlike. Ovaj aspekt međutim nalazimo u uporednim horoskopima što je normalno kao i u prediktivnim tehnikama ali to je druga tema.

Sunce kvadrat Venera

Takođe nepostojeći aspekt jer Venera i Sunce imaju najveću odaljenost od 46 stepeni te Sunce i Venera mogu imati samo konjunkciju ili polukvadrat.

Sunce kvadrat Mars

Aspekt goruće ličnosti. Osoba je napeta, nestrpljiva, a sva ta nestrpljivost još više utiče na neusmerenost ogromne količine energije koju poseduje pa izaziva i agresiju u ličnosti. Takođe, ovo je aspekt loše usmerene energije na osobu ili od osobe. Ako ima agresivne napade na ličnost treba naučiti da se neagresivno, inteligentno i smisleno brani. Ukoliko zauzme agresivno odbrambeni stav onda upravo živi ovaj aspekt što nosi teškoće ličnosti. Mogućnost lošeg odnosa sa ocem, agresivnog oca ili muža. Rešava se meditacijom i ovladavanjem ovom energijom snagom volje. Takođe je dobar za neki agresivniji sport. Aspekt je koji daje veliku hrabrost što je takođe pozitivno iako je napet sam po sebi. Sve ovo treba iskoristiti i izboriti se sa negativnim efektima ovog aspekta.

Sunce kvadrat Jupiter

Kako je Jupiter planeta statusa, uspeha, materije, ugleda, to će kvadrat sa Suncem definitivno napraviti problem osobi u smislu statusa u nekom momentu. Ovo može biti priča gubitka ugleda ali i mogućnost da je otac već izgubio ugled ili neki novac ranije. Priča je takođe manje kvalitetnog porekla osobe, preci se nisu baš puno trudili da se ne obrukaju, imali su vanredne gubitke. Problemi sa visokim obrazovanjem takođe se ovako mogu videti kao i problemi sa pravnim institucijama. Ovo je aspekt koji govori o nepovoljnim ishodima ukoliko se osoba parniči tj. sudi sa nekim pa treba izbegavati sudske sporove. Generalno, aspekt je gubitka ugleda. Rešava se poštovanjem zakona i pravila koja su nametnuta, a dispozicija nam govori u kom smeru osobu trebamo savetovati kako bi se ovaj aspekt neutralisao.

Sunce kvadrat Saturn

Aspekt teškoća ličnosti. Kako je Saturn planeta koja otežava, testira i uči nečemu na osnovu iskustava preko doživljenih teškoća, u ovom slučaju daje teškoće ličnosti – stvara težak karakter osobi koja teškoće samostalno najviše trpi. Ovaj aspekt nekada se afirmiše i kao slabost fizičkog dela organizma u vidu neke nasledne bolesti, a nekada u vidu kompleksa ili grupe kompleksa koju ličnost nosi. Nosi i vid izolovanosti od društva. Ovde uvek postoji problem sa starijim čovekom, nekakvim autoritetom. Može biti priča svađe oca i dede. Rešava se popuštanjem to jest kada ovakvu osobu i napadnu teški stariji ljudi od autoriteta potrebno je samo da se skloni u stranu, a ne da daje dalje otpore i svađa se. Aspekt je koji testira kvalitet Duše.

Sunce kvadrat Uran

Ovo je neverovatno napet aspekt, ne samo zbog kvadrata već i zbog Urana. Nosi brze udare na ličnost osobe u vidu neočekivanih i naglih neprijatnih promena tokom života, a od strane nestabilnih ljudi. Aspekt je velikog stresa koji ličnost tokom života nosi. Nestrpljivost, krajnja tvrdoglavost, netolerantnost, nervoza su samo od nekih osobina koje ovaj aspekt nosi. Međutim, u okviru ovog aspekta stoji i osobina da se osoba brzo snađe naročito u lošim okolnostima. Ovde treba izbegavati svaki vid dodatnog stresa. Aspekt je naglih udara pa se tumači prema položaju Urana i naravno Sunca. Nekada je priča naglog gubitka oca, stresa koji je otac napravio ili naglog udara od strane nekog autoriteta. Neutrališe se učenjem miru i duhovnim radom na sebi.

Sunce kvadrat Neptun

Ovo je aspekt teškoća ličnosti. Obično nosi specifičnu maštu osobi koja se ne može uklopiti u realnom svetu oko sebe. Nosi ličnosti potrebu da se sakrije, da bude drugačija u odnosu na druge ali u napetom aspektu se ovo afirmiše kroz mogućnost konzumacije opijata ili drugih vrsta poroka, psiho-somatskih problema, mentalnih lutanja i slično. Ličnost ima potrebu da se predstavi u drugom svetlu od realnog u podsvesnoj nadi da će je okolina voleti maksimalno, što se obično ne dešava. Izbegavati opijate, bilo koju vrstu zabave koja može izazvati zavisnost (čak i Internet), lekove uzimati samo na lekarski recept. Izbegavati laži, prevelika nerealna maštanja, držati se stvarnosti dok se Duša ne privikne na surovu okolinu.

Sunce kvadrat Pluton

Za ovaj aspekt kaže se da je despotski. Izaziva hladnoću i specifičnu bezosećajnost u karakteru. Ovo može biti slika gubitka oca. Otac koji je bio u odnosu sa osobom surovi autoritet ili totalno nezainteresovan za osobu. Generalno ovo je ugroženost muškog principa u osobi, pa će dati i probleme sa mužem. Manjak samilosti u osobi izaziva teškoće okoline, a sama osoba nema dovoljno topline u ličnosti. Aspekt je koji se može neutralisati tako što će osoba realno pogledati sebe i pokušati da više razume druge, pokušati da bude timski igrač, upravo da se totalno transformiše, jer je to sa ovim aspektom itekako moguće.

Sve u svemu, na napetost koje nosi aspekt kvadrata na ličnost mnogo će uticati pozicija Sunca u znaku i kući kao i pozicija druge planete u znaku i kući i u odnosu na druge aspekte koje grade. Ipak, osobe sa ovim kvadratom samo trebaju da istraju u promeni i onda je sve moguće!

Ukoliko Vam se dopao ovaj članak možete se potpuno besplatno registrovati za novosti sa sajta kako bi automatski dobili poruku kad objavim novi članak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *