Aspekti Venere – opozicija

Opozicija je aspekt planeta jedne naspram druge. Liči na dvoboj i najteži je aspekt, a opet, deluje u zavisnosti od orbisnog luka i prirode planeta. Kada je u kombinaciji sa Venerom, ovo svakako nije prijatna priča. Venera je ono što volimo, a u ovom aspektu smo uvek u sukobu sa nečim što bi trebalo ići lako, jednostavno. Stoga je ovo aspekt energije usmerene na borbu između Venere i planete u opoziciji koja je aflikuje kroz ovaj položaj. Kako se na svaki aspekt može uticati ličnom slobodnom voljom, potrebno je uticati na sebe iz oblasti planete koja „napada“ Veneru.

1. Sunce opozicija Venera

Nepostojeći aspekt zbog položaja planeta.

2. Mesec opozicija Venera

Mesec je duša, a Venera lepota i ono što volimo. Ako se „tuku na dvoboju“ dobijemo da je natus neko vreme u nekom periodu dejstva ovog aspekta nezadovoljan samim sobom na podsvesnom nivou pa traži dopadanje drugih ljudi i pri tome upada u nezgodne situacije. Zato i nezadovoljstvo u ljubavi i ono što se želi ne može se imati. Majka može da ne voli vašeg partnera ili partnerku. U ovom je aspektu rešenje da duboko razmislite šta je ono što zaista volite i odvojite od onog što mislite da volite.

3. Merkur opozicija Venera

Nepostojeći aspekt zbog realnog položaja planeta.

4. Mars opozicija Venera

Mars kao muški i Venera kao ženski princip u dvoboju. Nosi osećaj netrpeljivosti u partnerskim odnosima, pogrešne partnere, grubost, preteran ili agresivan seks i sve negativne strane vezane za jedan odnos. Može se ublažiti izbegavanjem avantura u ljubavi, izbegavanjem brzih i energičnih osoba za partnerske odnose. Ovo je aspekt prejake neusmerene energije pa nosi svađe i neprijatnosti. Ipak, teško je objasniti natusu da baš osoba prema kojoj gaji dopadljivost nije dobra u ovom slučaju…

5. Jupiter opozicija Venera

Jupiter je benefična planeta koja nosi legalitet i ugled. U dvoboju sa Venerom sve što je vezano za ono što se voli obično nije legalno ili nije ugledno. Zato nosi nelegalne ljubavi, probleme sa ugledom. Afere. Pored toga ovo je aspekt gubitka u poslovima, rasipništva i mogućeg gubljenja ugleda.

6. Saturn opozicija Venera

Ovo je jedan od komplikovanih ljubavnih aspekata. Saturn je „mučitelj i učitelj“, a u dvoboju sa Venerom nosi čekanja na ljubav, patnje u ljubavi. Kako je Saturn i signifikator za starost, iskušenja u ljubavi moguća su zbog velike razlike u godinama, voli se ono što je teško i mučno. Zato je ovo aspekt patnje. Kloniti se partnera sa velikom razlikom u godinama, dugih i iscrpljujućih veza i svega što u ljubavi opterećuje. Tako će se ovaj aspekt ublažiti.

7. Uran opozicija Venera

Uran je planeta neočekivanosti i brzine. Zamislite šta može uraditi onome što volite ukoliko prebrzo i neočekivano deluje na Veneru u horoskopu? Nosi neumerenost, neukus, brze i veoma tenzične ljubavne veze sa brzim raskidima. Zato se natus treba držati klasičnih obrazaca u ljubavi, iako je to ono što njega suštinski ne privlači pa sam upada u problematične avanture.

8. Neptun opozicija Venera

Ljubav u obmani, iluziji. Neptun obmanjuje natusa da baš i mnogo želi osobu koja nije za njega, opterećuje duševno, tera natusa na grehe u mladosti pa neveru u braku, a na kraju svega, razočaranje… aspekt filmske ljubavi koja se razočaravajuće završava.

9. Pluton opizicija Venera

Vulkanska strast u dvoboju sa onim što volimo. Aspekt fatalne ljubavne veze, ljubavne veze koja se rađa u najgorim okolnostima (rat i velike katastrofe). Zbog strasti, ulaz u veze koje se teško završavaju, a obično dominira mržnja na kraju. Aspekt neprijatnih scena pa i zastrašivanja od strane partnera. Veoma izazovno i fatalno ili po natusa ili po osobu koju je natus „fiksirao“ u svojoj glavi, a u zavisnosti od prirode natala.

Ukoliko Vam se dopao članak preporučujem da se potpuno besplatno registrujete za novosti sa sajta tako da automatski dobijete poruku kad god objavim novi članak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *