Aspekti Venere – konjunkcija

Kako Venera reaguje u odnosima? Venera je u suštini planeta dobre energije koja nam dolazi u zavisnosti od slike na nebu. Sama za sebe, ne bi imala previše značaja, sem što bi oplemenila kuću u kojoj se nalazi. Međutim, odnosi koje pravi sa drugim planetama na nebu govore jako mnogo, naročito nastavljaju priču o kući i znaku u kojem se Venera nalazi. Znamo da postoje izazovni i harmonični aspekti. Kako je Venera u suštini benefik, „dobra“ planeta, uglavnom će, u konjunkciji, spoju sa drugom planetom davati dobro dejstvo sem kod malefika. Ipak, to će zavisiti i od aspekata koje ta konjunkcija pravi sa drugim planetama i od toga sa kojom planetom je Venera u konjunkciji, odnosno spajanju. Ali idemo redom…

1. Venera u konjunkciji sa Suncem

Ovaj aspekt obično daje lepo lice i osobu koja bude omiljena u okolini. Obično je doživljavaju kao lepu, kulturnu i finu osobu. Ovaj aspekt donosi obično lepotu na fizičkom nivou ali i težnju osobe ka lepim stvarima, nekada umetnički nastrojenu osobu. Zato je ovo dobar aspekt za umetnost, glumu ali i teatralnost jer ovakve osobe plene samom pojavom pa ovaj aspekt možete iskoristiti za vođstvo ako ga imate u horoskopu. Ono što je jako interesantno za ovaj aspekt jeste gde se tačno Venera nalazi. Iza ili ispred Sunca? Smatra se, da ako je Sunce prošlo Veneru, i Venera ostala iza, da je otac pre majke i pre rođenja natusa imao izuzetno veliku ljubav. Ukoliko je Venera ispred Sunca (kada gledate horoskop ispred znači da je od nula stepeni znaka Ovna dalje od Sunca) to znači da je otac već dobio dete i imao veliku ljubav, što ne znači da je varao majku ali ovo je zanimljivost vezana za ovaj aspekt.

2. Venera u konjunkciji sa Mesecom

Veza ljubavi i emocija. Donosi duševno zadovoljstvo, sreću, smisao za lepo ali i luksuz i želju za njim. Majka je kao mlada bila lepa, a u sebi takođe nosi finoću i ženski princip. Verovatno ukazuje na dobar kućni život i dobar odgoj. Lepa žena. U ženskom horoskopu spaja dobre vrednosti: žena je i ljubavnica i žena i majka u isto vreme. U muškom horoskopu pokazuje da će muškarac verovatno oženiti ženu sličnu njegovoj majci i da će se njegova majka i njegove devojke lepo slagati. Ovo je aspekt koji će kod muškaraca dati popularnost među ženama.

3. Venera u konjunkciji sa Merkurom

Kako je Merkur esencijalni signifikator dece, u konjunkciji sa Venerom natusu daje dugi niz godina mladalački izgled i ovi ljudi obično izgledaju mlađe nego što jesu. Lagan rukopis ali i mogućnost da osoba ima površne interese. Moguće je da osoba dobro crta, piše, bude omiljena u društvu jer se lepo izražava. Najbitnije za ovaj aspekt jeste da daje talenat u rukama pa svi koji ga imate oprobajte se da vidite šta je to što vaše ruke mogu. Ukazuje na veliku ljubav prema sestri ili krvnom srodniku, a dobro je i za kraća putovanja. Moguća je ljubav sa mlađom osobom ako je u ženskom horoskopu tj. da se takva žena zaljubi u malo mlađeg muškarca.

4. Venera u konjunkciji sa Marsom

Ovo je spoj muškog i ženskog principa pa se ne može računati za benefičan spoj. Nije bez razloga knjiga „Muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere“ postala best-seler. Mars Veneri daje ovde prejaku energiju pa se ovo svodi na strast. Samim tim kada je osoba previše strastvena ima probleme u ljubavi, moralne gubitke, veoma je osetljiva, brzo raskida i svađa se u vezama. Nekada tera osobu da traži ljubav po svaku cenu. Sve što je u prirodi Venere ovde je pomalo ugroženo, jer je Mars previše oštar za Veneru. Ipak, ova konjunkcija nije ni loša. Ona nosi zdravu seksualnost pa osoba može ostvarivati zdrave i strastvene veze. Ipak, žene sa ovim aspektom moraju se čuvati, naročito jer postoji mogućnost operacije na reproduktivnim organima ako je ova konjunkcija izazovno aspektovana.

5. Venera u konjunkciji sa Jupiterom

Jupiter i Venera dve su najbolje planete. U konjunkciji donose sreću svuda, naročito u kući u kojoj se nađu. Ovde se kroz lepe stvari može dobiti novac. Moguće je manekenstvo ili umetnički posao.  Dobici koji se mogu javiti kroz brak kada se sklopi. Ovo je spoj lepog i srećnog.

6. Venera u konjunkciji sa Saturnom

Ova konjunkcija daje obično teškoće ili izazove u ljubavi. Nosi ljubavne komplekse, jednu ljubavnu vezu posebno dosadnu ili tešku, a koja bude vremenski duga, mnogo duža od onoga što bi treblao. Ume nositi smanjenu želju za seksom, obavezu zbog koje se ljubav mora nastavljati na silu, iako stvarne ljubavi tu nema. Ovo je aspekt ipak, koji je jedan od najjačih za očuvanje veze i braka kasnije. Ako je horoskop dobar, ovo može biti znak trajne ljubavi sa parterom u braku.

7. Venera u konjunkciji sa Uranom

Uran ovde ubrzava Veneru pa je sve u simbolici Venere neočekivano, sa radikalnim preokretima. Zato nosi mogućnost naglih preokreta u ljubavnim odnosima, avanturama koje se brzo završavaju ili počinju ali i u nemiru i rastrešenosti zbog želja u ljubavi. Nosi originalni umetnički talenat ali i čudne želje u ljubavi. Ljubavi su super dok ne trebaju prerasti u nešto stabilnije jer je ovde ljubav jednaka slobodi. Čim kreće obavezivanje ovde su mogući problemi. U ženskom horoskopu znači veliko naglo razočaranje zbog ljubavi, a uopšteno može nositi iznenadne odlaske na lepa putovanja.

8. Venera u konjunkciji sa Neptunom

Neptun je viša oktava Venere, planeta prevelike romantike ali i obmanutosti. Zato u konjunkciji nosi uglavnom neku višu ljubav, nešto nestvarno, što se teško može materijalizovati. Odatle veliko verovanje u nadrealno dobre stvari i ljubav pa normalno je da osoba ima ljubavne brige. Aspekt platonske ljubavi. Moguća ljubav na dalekom mestu. Za umetnike ovo je izuzetan aspekt jer odavde im dolazi stalna inspiracija. Daje i prefinjena čula. Aspekt idealizma.

9. Venera u konjunkciji sa Plutonom

Ovo je spoj dubiozne ljubavi. Pluton daje dubinu pa je ovo duboka ljubav. Ove su osobe sposobne da duboko zadru emotivno u drugo biće duhom. Takođe može izazvati strah u ljubavi zbog doživljenih razočaranja. Moguće su i neprijatne scene u ljubavi, one koje smrzavaju. Tako da se iz ovog aspekta može izroditi i krajnje fatalna veza. Potrebno je voditi ljubav sa zaštitom. U svakom slučaju ljubav izaziva dubiozu u mislima i duši.

Ukoliko Vam se dopao članak preporučujem da se potpuno besplatno registrujete za novosti sa sajta tako da automatski dobijete poruku kad god objavim novi članak.

4 mišljenja na „Aspekti Venere – konjunkcija“

  1. Draga Anđela,
    Da li biste napisali članak o Lilith-u iliti crnom Mesecu? Šta u stvari predstavlja i kakvu energiju nosi? Kakva je kombinacija kada je u konjukciji sa Venerom i to egzaltiranom? Puno toplih pozdrava! 🙂

    1. Draga moja,
      naravno da ću pisati i o Lilitu :), ali idemo po redu. Reći ću ti samo da je Lilit po mitologiji bila prva Adamova žena koja je odbila da ga sluša, pa je Bog proterao iz Raja i ona je, živeći sama u pećini, rađala demone. Ipak, ovo je vrsta specifične, inteligentne ženske energije, zbog koje su ženevekovima unazad bile šikanirane i teže nalazile partnere prema sebi. O Lilit je potrebno pisati naširoko, jer je ovo prirodni satelit Meseca. U njeno se postojanje dugo sumnjalo jer je uvek na tamnoj strani Meseca, pa se lako sa Zemlje ne uočava. Kada prođemo sve planete krenućemo na Lilit. Do tada će ti biti mnogo jasniji tvoj horoskop preko drugih opštih pitanja koje ćemo obraditi. Pozdrav 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *