Aspekti Meseca – konjunkcija

Za konjunkcije planeta generalno možemo reći da su uglavnom jake energetski jer se dve planete nalaze jako blizu, nekada i na istom mestu u Zodijaku kada je kažemo konjunkcija, što daje jaču energiju tačke jednog zodijačkog mesta. U slučaju Meseca, konjunkcije su bitne, jer je Mesec drugo svetlo horoskopa i zato je izuzetno bitno sa kojom planetom će Mesec biti u konjunkciji.

Mesec konjunkcija Sunce

Za čudo ovo bi trebala biti dobra konjunkcija jer se radi o dva svetla ali to nije tako u praksi. Sunce je ego, a Mesec emocije pa u spoju daju osobi zbunjenost, unutrašnje pitanje šta je primat, ženski ili muški princip. Obično ova konjunkcija može doneti probleme sa vidom ili na neki način otežano detinjstvo, maltretiranje deteta od strane okoline jer će se u njemu samopouzdanje inkarnirati tek kasnije pa se ovakva deca naročito trebaju štititi. Kako je Sunce muški, a Mesec ženski princip ovde uvek postoji makar blagi problem oko različitosti roditelja ili njihovih tendencija kroz život. Ako je Mesec ispred Sunca (pobegao na veći stepen od nula Ovna od Sunca) onda je majka bila ta koja se uvek trudila da dominira i bila „bolja“ od oca, a ako Sunce prednjači radi se o tome da je otac bio taj koji je naglašenije težio sopstvu, a u zavisnosti od znaka i aspekata ova je konjunkcija teža ili lakša. Stvara i moguće probleme u partnerskim odnosima zbog nejasnoće u željama koju osoba nosi određeno vreme života. U ovom slučaju najbitnije je prevazići energiju učenjem o sopstvenim potrebama na tenane, uz nekog duhovnog učitelja ili vežbe jačanja samopouzdanja i fokusiranjem na istinske potrebe.

Mesec konjunkcija Merkur

Ovo je klasičan aspekt izražavanja onoga što osećate. Vrlo je jednostavno. Samo spajanje planeta nosi značenje. Merkur – način komunikacije i Mesec – emocije. Posebno može dati dar za pisanje, spoj je duhovnog i izražajnog dela ličnosti, svesnog i podsvesnog. Kako se Merkurom predstavljaju krvni srodnici obično se voli neki krvni srodnik ili više njih, postoji neki prijatelj usko vezan za porodicu, a obično je ako je konjunkcija dobro pozicionirana i dobar odnos komunikacije sa majkom. Ovo je aspekt koji može dati rečitog čoveka ili čoveka pričalicu. Ako je u znaku koji Mesec ili Merkur ne voli, u zavisnosti od ugroženosti planete nosi prebrzu komunikaciju, nekad rasejanost, nedostatak koncentracije i slično… ipak, uvek je konjunkcija dva benefika uglavnom dobra, čak i kad to nije, slabo je njeno izazovno dejstvo u odnosu na konjunkcije malefika.

Mesec konjunkcija Venera

Ovo je aspekt koga smo već opisali u članku Aspekti Venere – konjunkcija. Dodaćemo samo to da je ovo dobra konjunkcija koju svaka osoba koja je ima treba maksimalno iskoristiti. Jednostavno, ovo je energija dopadanja. Energija čiste ljubavi. U kom god da je znaku, na način znaka može pozitivno delovati. Aspekt uglavnom donosi radost i sreću, sem izuzetno izazovnih slučaja u kojima osoba mora voditi računa u koga se zaljubljuje i kako da se postavlja u okolini da ne deluje previše emotivno i „slabo“.

Mesec konjunkcija Mars

Mars je oštra i brza planeta i naravno da to Mesecu smeta. Mars vrši vrstu agresije na Mesec pa su ovo u prevodu napete emocije. Ovde se zato javljaju dela iz besa ili mržnje, frustracije tokom života. Potrebno je raditi na kanalisanju emotivnog stresa i besa. Potrebno je izbegavati dodatne stresove, brze sredine, hitne poslove, već praviti unapred planove kako bi ste se manje emotivno naprezali. Mogućnost ljubavi prema grubim osobama, a naravno, kad to uvidite treba imati dovoljno volje i snage izaći iz ovakvog odnosa jer ova konjunkcija proizvodi samo teške odnose sa ovakvim ljudima.

Mesec konjunkcija Jupiter

Jupiter, benefik, sa Mesecom predstavnikom porodice i emocija. Šta reći sem da je ovo jedna od najboljih konjunkcija Meseca. Mogućnost duhovnog napretka kroz kulturu, edukaciju na visokom nivou. Puno putovanja, veza sa strancima, nekada i precenjivanje sebe usled mogućnosti koje će Vam biti pružene. Aspekt koji govori da je osoba povukla najfiniju genetiku višeg sloja porodice, da je samim tim u prednosti. Voli se bogat i uspešan čovek u ženskom horoskopu, a u muškom je majka, a kasnije žena ta koja je produhovljena ili školovana i koja daje odličan pravac čoveku.

Mesec konjunkcija Saturn

Saturn je teška planeta. Nije uvek loša, ali tu gde se nađe obično optereti oblast i sve ono što pod pritiskom ne opstane osobu naravno razočara. Kada se Saturn nađe u konjunkciji sa Mesecom osobi nosi previše dužnosti i odgovornosti, osoba je preozbiljna od malena, obično su tu brige ponekad i bez potrebe pa i depresije, hronične bolesti ili prirodno teški karakter. Nosi i umor usled otežanih okolnosti ili previše rada. Potrebno je odmarati se u isto vreme, spavati dovoljno, jesti polako i na vreme, uravnotežene obroke kako bi se sačuvao organizam. Ne treba se previše sekirati, a i kad se to prirodno desi osoba se treba zapitati da li nešto može ispraviti i uticati na sebe da se što manje brine.

Mesec konjunkcija Uran

Uran je nepredvidljiva planeta i uglavnom tamo gde se nalazi nosi totalnu i naglu promenljivost. Ipak, kako je i planeta novina u konjunkciji sa Mesecom nosi specifične ukuse, specifične želje. Osoba je sklona da voli slobodu, bez ograničenja i sve što je sputava ne podnosi. Sklonost brzim emotivnim reakcijama i promenama. Mesec voli mir i stabilnost, a sa Uranom ne možemo reći da je ovo pozitivna konjunkcija već više ona koja nosi osobi želju za konstantnim promenama u duši. Najbolje je da se osobe sa ovim aspektom bave kreativnim i brzim poslovima koji su krajnje promenljivi, naročito ako je u dobrom aspektu. Majka može biti genijalna, specifičnih ideja i da tu vrstu energije prenese na natusa. Mislim da ovo jeste uznemirujući aspekt ali je i aspekt ogromne energije koja ako se pravilno usmeri može dati vrhunske rezultate.

Mesec konjunkcija Neptun

Neptun nosi lepotu koja se ne može opipati. Filmska industrija je zato označena signifikacijom Neptuna. Ovo je obično duhovna osoba uzvišenih emocija, koje većina realnih osoba ne mogu doživeti. Vrlo maštovita, može svoje emocije preneti na vandredna umetnička dela. Takođe tajnovita u duši, uvek postoji nešto što krije. Naglašene intuicije, a nekada i fantastičnih snova koji prethode dešavanjima u stvarnom životu. Ne smatram ovaj aspekt lošim. Naprotiv, ovo je vanredna maštovitost koja ako se pravilno usmeri, na primer ako osoba još ima i dobro postavljenog Merkura, eto nam pisca fenomenalne, maštovite i kreativne literature. Treba izbegavati laži, obmane, prevare ali i samoobmane naročito u stvarima za koje osoba misli da joj trebaju.

Mesec konjunkcija Pluton

Aspekt dubokog mislioca. Osobe koja voli istraživanja i spremna je na veliko „uranjanje“ u određenu materiju. Odlični psiholozi ovako se rađaju. Ipak, ako je Pluton planeta podzemlja, potrebno je po svaku cenu zadržati smisao umerenosti usled mogućih loših samosugestija ili sugestija. Takođe se može voleti osoba koju prosto niko drugi ne bi voleo zbog svog specifičnog ponašanja. Osobe sa ovim aspektom trebaju izbegavati bilo kakve rizike, zaljubljivati se previše u zatvorene, čudne i tajnovite osobe i naravno izbegavati iste. Majku je mogla pogoditi nečija smrt u momentu rođenja natusa. Ovo nije ni malo lak aspekt ali ako bi se upotrebio u smeru psihologije, istraživanja, mogao bi takođe dati vanredne rezultate osobi.

Ovo je najkraći mogući prikaz konjunkcije Meseca. Naravno, mnogo će zavisiti od same prirode znaka u kom se konjunkcija nalazi, od orbisa konjunkcije koja će, po pravilu slabiti što je veći orbis. Takođe mnogo toga zavisi u kojoj je kući konjunkcija postavljena i kakve aspekte pravi sa ostalim planetama, a naročito sa vladarem Ascendenta. Sama priča astrologije nije jednostavna, niti egzaktna. Nekada je konjunkcija Meseca pokazatelj duše, nekada je pokazatelj dešavanja u porodici, a nekada je prosto pokazatelj onog što se majci ili ženi dešavalo u momentu upoznavanja natusa. Nadam se i trudim da budem što jasnija u iskazivanju i izvinjavam se ljubitelima astrologije koji nisu početnici što pišem najjednostavnije moguće… Mesec je ipak Mesec i zaslužuje mnogo više.

Ukoliko Vam se dopao ovaj članak možete se potpuno besplatno registrovati za novosti sa sajta kako bi automatski dobili poruku kad objavim novi članak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *